PULTKIALAKÍTÁSOK

Természetes kövek

pult-lepes-kep-01

Első lépések

A konyhapult vásárlás egyik fontos eleme a hátfal vagy a vízvető. Mivel ez egy olyan felület, ami ki van téve a főzésből adódó szennyeződéseknek fontos szempont, hogy egy könnyen tisztítható felületet alakítsunk ki. A hátfalnak választott kvarc kompozit fuga mentesen illeszthető, illetve a vízvető esetében a pulthoz hozzá ragasztják ezt a plusz anyagot így nincs szükség szilikon használatára. Erre tökéletesen megfelel ugyanez az anyag akár eltérő színben is. Az általunk használt anyagvastagság ilyenkor 1,2 vagy 2 cm minden színárnyalatban elérhető.

VÁLASSZA KI A
KIVÁGÁS
TIPUSÁT

A konyhapultok gyártásának elkezdése előtt szükségünk van a mosogató és főzőlap pontos típusára. Mosogató lehet alul ültetett, azaz alulról rögzíthető. Ez esetben látszik a pultkivágás, azaz a belső éleket is fényezni kell. Lehet felül ültetett, azaz a mosogató pereme eltakarja a lyukkivágást. A főzőlap általában felül ültetett, tehát a pereme rátakar a kivágásra.

pult-lepes-szoveg-03
pult-lepes-szoveg-04

Részletek

A táblás anyagok élei vágás során nyers, megmunkáltalan felületűek, melyeket csiszolni vagy valamilyen módon kezelni kell.  Többféle élmegmunkálással tudunk pultot készíteni a legjellemzőbbek a fózolás, vékonyítás, duplungolás (élvastagítás), melyeket a fotókon is láthat.

Ajánlatkérés